top of page

Vanskelig balansegang




Å nekte kommuner som ikke har smitte å holde på innreisekarantene, kan være en direkte årsak til at innbyggere i disse kommunene mister livet, med det som finnes av kunnskap nå.


Italia bommet på nettopp dette: De lot økonomiske hensyn vinne over smittespredningen. Det er ingenting å vinne på det økonomisk på sikt. Bare død og fordervelse. Beklager alarmistisk innlegg, men se til Spania og Italia. Den eneste måten å vinne på her, også for økonomien, er å hindre viruset å spre seg videre. Stanse det. Det koster masse en kort periode, deretter kan vi starte igjen, fabrikker, skoler osv., som man nå gjør i Kina. Derfor må vi starte med en gang. Full karantene for alle nå. Vi taper uendelig mye penger på at ingenting fungerer i økonomien nå, men samtidig sprer viruset seg videre og skaper mer og mer disrupsjon. Ved full karantene for alle får vi full effekt av tiltak som stengning av skoler osv., alle må ta støyten samtidig, og vi kan begynne å telle i retning av en reset. Det vil være enormt viktig å holde nede smittespredningen nå. Vi må ikke få enda flere syke på kort tid. Se til Spania, der de må behandles i parkeringshuset til sykehuset fordi det er fullt overalt. Vi ligger bare litt bak. Det er nå vi kan redde oss selv fra noe tilsvarende, ikke når vi ser at det er for sent. De kommunene som har holdt smitten utenfor gjør seg selv, og hele samfunnet en stor tjeneste.

Men vi må også huske at endel arbeidstakere jobber innen sektorer som er viktig for forsyning og opprettholdelse av samfunnskritiske funksjoner. Det bør utarbeides unntaksbestemmer for disse som gjør at vi kan holde hjulene i gang for de viktigste funksjonene, samtidig som vi opprettholder smittevernberedskapen for kommunene det gjelder. Vanskelig balansegang, men med nøye oppfølging bør det være mulig å få til. Å åpne for ferdsel over disse kommunegrensene som en generell regel vil sette oss tilbake. Nordmenn er ellers et forsiktig for fornuftig folk - kan det være at vi nærmer oss effekt av tiltakene og informasjonen ut? Håper, håper så inderlig at det er gode og ikke dårlige nyheter som venter oss i dagene fremover...

Σχόλια


bottom of page