top of page

Tverrfaglig samarbeid er nødvendig



Når samfunnet står overfor en helt ny utfordring som kan nå bibelske proporsjoner om vi ikke håndterer den rett, bør alle gode krefter forenes. Norge er et samfunn med store menneskelige ressurser, og vi er velsignet med både velfungerende offentlig og privat sektor. Jeg tror vi kan redusere skadevirkningene og komme sterkere ut av denne krisen dersom vi nå klarer å åpne horisontene våre overfor de kunnskapene andre sitter på, og åpne for utradisjonelle former for samarbeid.


I denne kronikken i Dagbladet diskuterer jeg hva som kan gå feil når pressen velger en tabloid tilnærming til en infløkt forskningsrapport, og hvorfor slikt kan få alvorlige konsekvenser i den labile situasjonen vi befinner oss i. Her ville et samarbeid mellom journalist og forsker med adekvat kompetanse kanskje ha ført til et bedre resultat.


Dersom vi alle er åpne for å improvisere litt mer, kan vi kanskje finne raskere og bedre løsninger og ved det redde liv og redusere lidelser. Det gjelder både i arbeidet med å stanse smittespredningen, arbeidet med å håndtere de syke på best mulig måte, og ikke minst arbeidet med å minimere og bøte på alle de problemene som denne epidemien påfører oss som enkeltmennesker og som samfunn.

Comments


bottom of page