top of page

1 million ganger er noen døde av Covid-19

Dette har vi, takk og lov, i stor grad sluppet i Norge, på grunn av tiltakene.

Men en million ganger har noen opplevd dette nå, som pårørende, behandler, eller døende. Hvorfor har så mange problemer med å forstå det som formidles her? Hvorfor virker det som så mange tror at alternativet til tiltak, er business as usual? Er det slik vi er laget, at vi ikke ønsker å se slikt, eller er det mangel på realistisk informasjon? Er vi fortsatt redde for å bli for nedtrykte? Jeg kjenner litt på det, når jeg poster dette.


Vi må snakke sammen om hvordan vi skal løse dette best mulig underveis, og hvilke tiltak som har best effekt. Hvordan vi skal begrense skadevirkningen av alt dette mest mulig, på alle nivåer og for alle. Den diskusjonen er veldig viktig, og den må fortsette så lenge vi er i denne situasjonen, og der bør så mange stemmer som mulig bli hørt.

Så skal vi selvsagt følge med - om viruset muterer og mister sin virulens. Og slike diskusjoner må vi ta på langs. Og vente i optimisme på vaksinen.

Men vi må komme oss videre fra diskusjonene om denne pandemien er ufarlig. Det medrører ikke riktighet at den ikke gjør noe med oss mennesker. Jeg håper det snart er et tilbakelagt stadium nå.


Det er derfor det er mening i tiltakene - veldig god mening. Tusen takk til regjeringen, og da spesiell takk til Bent Høie og Erna Solberg, for at dere holder stand, over tid, under stort press! Det er stor styrke som demonstreres fra sentrale personer, som også helt sikkert trenger en frihelg en gang i blant, men nok ikke har hatt så mange av dem det siste halvåret.

Og tusen hjertelig takk til alle der ute som står på for å teste, spore og behandle.


CNN


Comentarios


bottom of page