top of page

Historisk arkiv: kritikere av pandemihåndteringen i Norge



 

Dag Svanæs har tatt initiativ til å lage en webside der man kan få en slags oversikt over de innspill til våre folkevalgte og til myndigheter, og selvsagt til publikum, som er blitt publisert fra en del sentrale folk som har vært kritiske til deler av pandemihåndteringen. Tanken er at det skal fungere som et slags historisk arkiv der man kan finne frem til hva som tidligere er skrevet, og hvordan pandemien utviklet seg i Norge, sett fra kritikernes ståsted.

Siden er ordnet etter tema, og vil bli bygget ut etter hvert, men vi ønsket å få den på lufta raskt fordi debatten fortsatt raser her hjemme.

Vi som har bidratt til dette håper at siden kan bidra til å samle informasjon og gi de som ønsker, en bedre oversikt og kanskje bedre forståelse av denne delen av den norske debatten. På sikt kan den også være til nytte for forskere som søker informasjon om denne siden av historien om den norske pandemihåndteringen.

En egen side er viet til programmet Debatten på NRK den 17. mars, og stormen programmet utløste mot undertegnede. Der finnes også fakta. Fortsatt mangler et sentralt dokument; fagskriftet med referansene til det jeg sa på Debatten, som i praksis ble utsatt for sensur og aldri publisert. Manuskriptet beskrev blant annet med referanser hvordan pandemien på den tiden utviklet seg i Norge og hva FHI på den tiden planla for, flokkimmunitet med 42 % av befolkningen smittet, og forklarer dermed indirekte hvorfor jeg sto frem slik jeg gjorde. Senere publikasjon av dette manuskriptet, som er planlagt, og andre senere bidrag, vil senere bli lagt til på denne siden.

For øvrig finnes de vesentlige deler av historien samlet her. Takk til Irene Peroni for godt arbeid med siden.

For den nye websiden, med bidrag fra flere sentrale forfattere, se:



Comments


bottom of page