top of page

Går Delta-perioden mot slutten?

Figuren viser varianten B.1.1.529 sin utvikling i Sør-Afrika. Det er det blå feltet til høyre i figuren: Svært rask økning og delvis fortrengning av Delta på kort tid.


Dette tyder på høyere smittsomhet enn Delta. Det kan se ut til at denne vil overta, og det kan komme til å skje raskt. Mulig en slags reprise på da Delta kom. Da så kurvene ganske like ut som dette.


Utfordringen her er at det er hele 32 nye mutasjoner i spike. Det kan gi problemer med vaksine-effektiviteten.


Det er altså mulig vi står overfor en VOHC (variant of high concequence), men det er for tidlig å si.


Skulle ønske jeg brakte litt hyggeligere nyheter.


Men jeg tror det vil være veldig lurt å få på plass en strategi som innebærer å forsøksvis eliminere viruset - slik vi i praksis har gjort i kommunenen gjennom TISK og andre tiltak tidligere, men med mål å få smitten ned på et lavt nivå gjennom massetesting og tiltak mot luftsmitte, og få det mest mulig på plass nå, før denne gjør sitt inntog.


Ellers er jeg intervjuet på TV2 i dag, her er lenke til nettsaken, ble ikke helt fornøyd med hvordan dette ble fremstilt, selv om journalisten var snill og rettet litt for meg etter publisering, så jeg viser til kronikken min med tanke på hva jeg mener er rett strategi for Norge nå. https://www.tv2.no/nyheter/14382737/


Comentarios


bottom of page