top of page

Gi barna vaksine!

Ny rapport fra CDC som ser på bivirkninger av vaksinene 5-11 år, etter at 8,7 barn i denne aldersgruppen er vaksinert i USA.

Man finner svært lite bivirkninger, og kun 11 tilfeller av myokarditt, der sju var bra og fire i bedring da rapporten ble skrevet.

I New York øker innleggelser blant barn dramatisk, se figur, denne kurven er for de aller yngste (< 5 år). Det meldes flere steder at man nesten ikke ser innlagte barn som er fullvaksinerte, i de aldersgruppene der vaksine er tilgjengelig. Eks. https://health.ny.gov/press/releases/2021/docs/2021-12-24_health_advisory.pdf


Det er ennå ingen godkjente vaksiner for barn i aldersgruppen 0-5. Men for barn over 5 år finnes altså godkjente vaksiner, som er godkjent for _to_ doser, ikke en slik man nå praktiserer i Norge for 12-15 år, med bare en dose. Det var ment som en midlertidig løsning - nå må man komme videre.


Vi vet at effekten av én dose mot omikron er nesten helt fraværende. Effekt etter to doser er bedre. Effekt etter tre er ok.


Nå vil svært mange barn eksponeres for dette viruset i løpet av svært kort tid.

Argumentet for å avvente vaksinering har vært at vi ikke vet om gevinsten for det enkelte barn overstiger risikoen for bivirkninger. Men svært mye kunnskap som er samlet over noe tid nå, viser at Covid kan gi alvorlige skader som kan medføre funksjonstap på lang sikt. For eksempel denne preprinten, fra National Institute of Health, submittert til et Nature-tidsskrift: https://assets.researchsquare.com/files/rs-1139035/v1_covered.pdf?c=1640020576 "We show that SARS-CoV-2 is widely distributed, even among patients who died with asymptomatic to mild COVID-19, and that virus replication is present in multiple pulmonary and extrapulmonary tissues early in infection. Further, we detected persistent SARS-CoV-2 RNA in multiple anatomic sites, including regions throughout the brain, for up to 230 days following symptom onset."


Det finnes et plethora av slike studier der ute nå. Det er ikke noe man må lete lenge etter, og det er ingen av dem som har som resultat at SARS-CoV-2 _ikke_ har effekter på hjernen. Vi vet at Covid gir påvirkning av hjernen, også hos barn, som her. https://link.springer.com/article/10.1007/s00259-021-05528-4

Det er kjent og godt etablert kunnskap nå. Det man prøver å forstå, er hvordan dette skjer, og hva som er konsekvensene på kort og lang sikt.


Det er også kjent at man ser liknende forandringer i hjernen etter covid-infeksjon som man ser ved en type demens, og også ved Parkinsons sykdom. Her i en studie på aper, der man fant slike forandringer hos 100% av apene. Vi kan altså komme til å se en bølge av pre-demenstilstander i årene som kommer, uten at vi kan si noe per i dag om hvor mange som vil bli rammet, hvor hardt, eller om dette er reversible forandringer, eller forandringer som snarere utvikler seg negativt over tid - slik vi kjenner det fra demenssykdommen. Det er selvsagt umulig å utelukke at dette også kan ramme unge, spesielt på lang sikt. Det finnes altså en del kunnskap nå som kan peke mot at samfunn som har latt Covid løpe fritt, kan risikere å se en bølge av pre-demenstiltstander om en del år, uvisst i hvor stor grad og om hvor lenge. Kanskje blir alle som er smittet påvirket på sikt, kanskje få. Det er per i dag helt umulig å si. Men det er svært lite sannsynlig at _ingen_ blir det. https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.02.23.432474v2


Dette viruset går altså inn i hjernene våre, og lager skader der. Mener virkelig FHI at det er fornuftig å la barna våre bli infisert, uten å gi dem vaksine først? Vil de virkelig ikke en gang prøve å få vaksinert barna? Når de så inderlig vet hvor mange som kan bli smittet i vinter?

Tror de alt er greit, hvis man kom seg gjennom akuttfasen uten problemer?


De potensielle skadene av å la barna våre blir infisert, uten å være vaksinert først, på kort og ikke minst på lang sikt, kan være enorme. Vi har vaksinene på lager. Vi vet de virker. Vi vet de er trygge. Skal vi da ta sjansen, på vegne av alle disse som ikke ennå kan få bestemme over egen kropp, om at det går bra, og bare la være å prøve å gi dem beskyttelsen vi faktisk sitter på, når så mye viser at det kan gi alvorlige problemer på sikt?


Hvor er etikerne? Hva tenker de på? Kan de nok om de biomekaniske forholdene ved Covid, eller tror de fortsatt dette er en luftveissykdom?


Vi må være klar over at de barnelegene som sitter på disse avgjørelsene hos FHI, over tid har vært svært aktive i å pushe et narrativ om at Covid ikke er skadelig hos barn, og at tiltakene er mer skadelig enn sykdommen. Jeg har ikke sett noen av dem anerkjenne eller i det hele tatt nevne denne typen nevrologiske skader. Dette er ikke i tråd med internasjonal kunnskap, men de har stor påvirkningskraft blant fagfolk i Norge. Og det er de som bestemmer om norske barn skal bli tilbudt vaksine, i praksis.


Samtidig slår rapporten fra CDC nå fast en gang for alle det vi har observert over flere måneder nå: Vaksinen er trygg for barn 5-11 år.


Argumentene for å avvente videre vaksinasjon hos barna holder ikke. Og det er lenge siden de gjorde det nå, men med rapporten til CDC er det ikke lenger mulig å forsvare å holde norske barn unna denne beskyttelsen. La oss åpne øynene og se dette klart, mens vi fortsatt kan - før barna har fått dette viruset inn i hjernene sine, uvaksinert.


FHI: Dette er deres ansvar. Dette haster. Nå har det gått for lang tid. Konsekvensene av den vaksineskepsisen dere i praksis utøver nå, kan på sikt være enorme. Det hadde vært best om vi slapp hele greia, men den virkeligheten eksisterer ikke.


Utdrag fra rapporten fra CDC:

“Overall, 4,149 (97.6%) VAERS reports were for nonserious events, and 100 (2.4%) were for serious events.

...

The most frequently reported reactions after either dose were injection site pain, fatigue, and headache. Fever was more frequently reported after dose 2 (4,001; 13.4%) than dose 1 (3,350; 7.9%).

...

To date, myocarditis among children aged 5–11 years appears rare; 11 verified VAERS reports have been received after administration of approximately eight million vaccine doses”, “of these 11 children, seven recovered, and four were recovering at time of the report."






Drop Me a Line, Let Me Know What You Think

Thanks for submitting!

© 2023 by Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page