top of page

Fant virus i luften


"SARS-CoV-2 is shed during respiration, toileting, and fomite contact, indicating that infection may occur in both direct and indirect contact."


Denne studien fra USA pre-publisert 26 mars taler WHO midt i mot. Obs, den er ikke ennå fagfellevurdert. Metoden er påvisning av viral RNA med RT-PCR. Men med resultater som er vesentlig mer logiske enn WHOs statement, når man ser hva som faktisk skjer ute i verden -

Her lette forskerne etter viruspartikler i prøver fra rommene til 11 pasienter som var isolert i sykehus etter påvist koronasmitte.


De fant virus i luften både inne på rommet til pasientene og i luften i gangen utenfor. Konklusjon: Du kan bli smittet av koronavirus uten å ha vært i nærheten av en syk person. Implisert: munnbind vil beskytte deg.


Forskerne fant også virus i prøver tatt fra ulike overflater; fra 5 av 5 prøver fra under senger, i vinduskarmene, ventilasjonsluker, og i ca. 80 % av alle prøver tatt av personlige eiendeler (mobiltelefonen, toalettsaker, lesebriller m.v). Implisert: Bruk hansker, og desinfiser overflater regelmessig.


I sum impliserer denne studien: Gjør som de gjør i Asia, der de husker forrige SARS-epidemi, og der de klarer å kontrollere sykdommen.


Lurer på hvor mye evidens man skal kreve før man er villig til å betale denne forsikringspremien og anbefale slike tiltak her i Vesten. Kanskje ikke så dumt å være føre var, når det er så mye på spill som her.

Comments


bottom of page